Pussituskoneet

Pussituskoneet ja kalvopakkauskoneet

Toimitamme tarpeidesi mukaiset pussituskoneet ja kalvopakkauskoneet. Erilaiset kalvopakkaukset ovat pakkausmateriaalina erittäin monipuolisia. Tiiviytensä vuoksi kalvopakkaus on erinomainen esimerkiksi nesteiden ja leivostuotteiden pakkaukseen, koska tuotteiden kuivuminen halutaan estää. Tehokkaasti kierrätettynä myös muovisten pakkausten kokonaisympäristökuorma voi olla jopa pienempi kuin sitä korvaavien materiaalien.

Käärintä- ja pussituskoneet ovat useasti myös varsin kustannustehokkaita, sillä esimerkiksi muovista tehtävä kutistepakkaus tai kalvopakkaus on monesti edullinen vaihtoehto perinteisille laatikkopakkauksille.

Selvitetään yhdessä tuotteenne pakkaamiseen ja myynnin edistämiseen liittyvät tarpeet, jonka jälkeen ehdotamme laajasta valikoimastamme tähän parasta ratkaisua.

Vaakasuuntainen pussituskone

Vaakasuuntaiset pussituskoneet

Vaakasuuntaiseen pussitukseen käytetään Flowpack- eli vaakapussituskonetta. Esimerkiksi pullapitko pitää pussittaa vaakatasossa, koska se ei kestä pudotusta.

Pystysuuntainen pussituskone

Pystysuuntaiset pussituskoneet

Kaikenlaiset hiutaleet, nesteet ja kastikkeet tarvitsevat pystypussituskoneen, jonka avulla tuote saadaan syötettyä pussipakkaukseen.

Seisovat jälleensuljettavat pussit (Zipper) ja Tyynypussit

Esimerkkejä uudelleensuljettavista zipper-pusseista ovat esim. purukumipussit, maustepussit, lemmikkieläinten ruoka- ja säilykepussit sekä lisäravinnepakkaukset, kuten proteiinijauhepussit. zipper-Salpapussi on erinomainen vaihtoehto kaikkien sellaisten tuotteiden pakkaamiseen, joita ei käytetä kerralla ja sen toimivuus on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi jälleen suljentateipillä.

Vaakasuuntaisella pakkausmenetelmällä valmistetut pussit tarjoavat mm. seuraavat tärkeät edut: paras ja ryhdikkäin (myyvin) ulkomuoto, lyhyt tuotteen pudotusmatka, helppo ja varmatoiminen zipper-nauhan liittämismenetelmä ja korkea kapasiteetti, koska työjaksoa kohti voidaan tehdä 1-4 pussia.

AgilePackin edustama Volpak on maailman johtava tyynypussikonevalmistaja ja heidän konevalikoimansa on laajin. Ensimmäinen Suomeen vuonna 1984 asennettu kone on edelleen käytössä ja yhteensä Volpak koneita on valmistettu yli 7 000 kpl, joista Suomessa kymmeniä.

Seisovat jälleensuljettavat pussit (Zipper) ja Tyynypussit

Sopiva pussituskone erityyppisille tuotteille

Kuumasaumattavat pussit

Kuumasaumaava pussituskone tuottaa pusseja monessa eri kokoluokassa ja parhaimmillaan kuumasaumautuvasta materiaalista voidaan valmistaa jopa 200 ilma-, pöly- ja nestetiivistä pussia minuutissa.

Paperipussit

Myös paperipusseja on nykytekniikalla mahdollista kuumasaumata. Tällöin paperissa oleva dispersio/pinta-aine, hitsautuu yhteen ja tuottaa tyylikkään lopputuloksen, joka ei kuitenkaan ole samalla tavalla ilma- ja nestetiivis kuin kokonaan muovista valmistettu pussi.

Käärintä ja kalvopakkauslaitteisto

Erilaisten kalvopakkaus- ja käärintämenetelmien avulla tuotteet ja pussit saadaan suojattua ja niputettua pienin materiaalikustannuksin. Erilaisia menetelmiä ja niiden yhdistelmiä on useita. Me AgilePackilla autamme mielellämme oikeanlaisten laitteiden valitsemisessa ja pakkauslinjojen suunnittelussa. Oma valikoimamme kattaa myös nämä laitteet.

Tässä joitakin erilaisia pakkausmenetelmiä, joihin liittyvät laitehankinnat ja pakkauslinjojen suunnittelu on meille tuttua ja sisältyvät valikoimaamme.

Pussilaatikko eli (Bag-in-box)

Pussilaatikko tunnetaan ehkä parhaiten viinilaatikoista, laatikon sisälle on pakattu vahvasta materiaalista valmistettu nestetiivis pussi, jossa on yleensä myös venttiili. Bag-in-box -menetelmää hyödyntävät pussituskoneet sopivat hyvin nestemäisten tuotteiden pakkausten valmistukseen.

Polyeteenipussilaatikko (Polybag-in-box)

Pussilaatikko jossa tuotteet on pakattu polyeteenimuoviin, on kätevä esimerkiksi leivonnaisten pakkaamiseen. Polybag-in-box -menetelmässä pussituskone tuottaa laatikon, joka suojaa tuotetta. Lisäksi ohut polyeteeni estää leivonnaisten kuivumisen. Ratkaisua käytetään paljon myös mm. nesteiden ja jauheiden pakkaamiseen.

Kutistekäärintä

Kutistekäärintä on yksi halvimmista pakkaustekniikoista ja paljon käytetty vaihtoehto laatikkopakkaukselle. Menetelmällä saadaan aikaiseksi tuotteen myötäinen tiukka sidos ja ryhmänmuodostus. Pussituskone voi hyödyntää kutistekäärintää siten, että muovi kutistetaan linjastossa olevan uunin tai lämpöpuhaltimen avulla tuotteen ympärille. Näin toimivat pussituskoneet muodostavat tiukan sidoksen, joka pitää tuotteet yhdessä.

Taitekäärintä

Taitekäärinnän avulla voidaan tuottaa kauniita rasioita ja esim. monet tunnetut konvehtirasiat on kääritty tällä menetelmällä. Tällöin pakkauksen kahdelle kyljelle tehdään kirjekuoren kaltaiset taitteet, jolloin tulee pakkauksen muotoinen

Lämpömuovaus

Lämpömuovausmenetelmällä tehdään usein tyhjiö- ja kaasupakkauksia, joissa säilytetään esimerkiksi lihaa, kanankoipia tms. Kuppiosa muovataan lämmön ja erityisen työkalun avulla haluttuun muotoon, jonka jälkeen kansikalvo saumataan tiiviisti päälle. Lopputuloksena syntyy ilma- ja nestetiivis paketti, joka kestää hyvin käsittelyä ja parantaa tuotteen säilyvyyttä.

Tähän tarpeeseen tarjoamme vallankumouksellista Shawpak lämpömuovaus- ja saumauskonetta. Tämä hankintahinnaltaan edullinen kone on erityisen pienikokoinen ja tarjoaa merkittäviä säästöjä energian lisäksi myös pakkausmateriaalikuluissa

Pussituskoneet

Flowpack ja käärintäkoneet

Lisätietoja päämiestemme sivuilta

Ota yhteys, suunnitellaan teille sopiva ratkaisu

Kun haluat parasta pakkauslaatua ja samalla tehoa tuotantoon, tilaa pussituskoneet ja kalvopakkaus- ja käärintälaitteet meiltä. Soita: 0400 447 489