Pussituskoneet ja kalvopakkauskoneet

AgilePack toimittaa lukuisat eri tyyppiset käärintä- ja kalvopakkaus- ja pussituskoneet yrityksesi tarpeisiin. Vaikka et löytäisi tältä sivulta etsimääsi, löydämme varmasti sopivimman ratkaisun.

Muovi on pakkausmateriaalina erittäin monipuolinen. Tiiviytensä vuoksi siihen voidaan pakata esimerkiksi nesteitä tai leivostuotteita, joiden kuivuminen halutaan estää. Pussituskoneet ovat useasti myös varsin kustannustehokkaita, sillä muovista tehtävät kutistepakkaukset ovat monesti edullinen vaihtoehto perinteisille laatikkopakkauksille.

OMAT PUSSITUSKONEET PYSTY- JA VAAKAPUSSITUKSEEN

Pussituskoneet voidaan luokitella pakkaussuunnan mukaan vaaka- ja pystypussituskoneiksi.

Vaakasuuntaiset pussituskoneet

Esimerkiksi pullapitko pitää pussittaa vaakatasossa, koska se ei kestä pudotusta. Tällöin käytetään Flowpack- eli vaakapussituskonetta.
pussituskoneet flowpack

Pystysuuntaiset pussituskoneet

Vastaavasti esimerkiksi kaikenlaiset hiutaleet, nesteet ja kastikkeet tarvitsevat pystypussituskoneen, jonka avulla tuote saadaan syötettyä pussipakkaukseen.   

SOPIVA PUSSITUSKONE ERI TYYPPISILLE TUOTTEILLE

AgilePack suunnittelee pakkauslinjastoja ja toimittaa hyväksi todetut pussituskoneet kuhunkin tarpeeseen ripeästi ja ammattitaidolla. Tässä joitakin esimerkkejä, mitä erilaisilla laitevaihtoehdoilla on mahdollista tuottaa.monipuoliset pussituskoneet jokaiseen tarpeeseen

Kuumasaumattavat pussit

Kuumasaumaava pussituskone tuottaa pusseja monessa eri kokoluokassa ja parhaimmillaan kuumasaumautuvasta materiaalista voidaan valmistaa jopa 200 ilma-, pöly- ja nestetiivistä pussia minuutissa.   

Paperipussit

Myös paperipusseja on nykytekniikalla mahdollista kuumasaumata. Tällöin paperissa oleva dispersio/pinta-aine, hitsautuu yhteen ja tuottaa tyylikkään lopputuloksen, joka ei kuitenkaan ole samalla tavalla ilma- ja nestetiivis kuin kokonaan muovista valmistettu pussi.

Puikkopakkaukset (Stick bag)

Stick Bag on monelle tuttu esimerkiksi kahviloiden sokeripusseina. Pitkän mallinen ohut annospussi, sopii hyvin myös muihin käyttötarkoituksiin ja monissa maissa näihin pakataan paljon myös lääkepulvereita ja -rakeita.

Salpapussit (Zipper)

Esimerkkejä uudelleensuljettavista salpauspusseista ovat esim. purukumipussit, maustepussit, lemmikkieläinten kuivaruokapussit ja lisäravinnepakkaukset, kuten proteiinijauhepussit. Salpapussi on erinomainen vaihtoehto kaikkien sellaisten tuotteiden pakkaamiseen, joita ei käytetä kerralla ja sen toimivuus on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi jälleensuljentateipin.

PUSSITUSKONEIDEN LISÄKSI TARVITAAN USEIN LAITTEISTOA MYÖS KÄÄRINTÄÄN JA KALVOPAKKAUKSEEN

Erilaisten kalvopakkaus- ja käärintämenetelmien avulla tuotteet ja pussit saadaan suojattua ja niputettua pienin materiaalikustannuksin. Erilaisia menetelmiä ja niiden yhdistelmiä on useita. Me AgilePackilla autamme mielellämme oikeanlaisten laitteiden valitsemisessa ja pakkauslinjojen suunnittelussa.

Tässä joitakin erilaisia pakkausmenetelmiä, joihin liittyvät laitehankinnat ja pakkauslinjojen suunnittelu on meille tuttua.

Pussilaatikko eli (Bag-in-box)

Pussilaatikko tunnetaan ehkä parhaiten viinilaatikoista, laatikon sisälle on pakattu vahvasta materiaalista valmistettu nestetiivis pussi, jossa on yleensä myös venttiili. Bag-in-box -menetelmää hyödyntävät pussituskoneet sopivat hyvin nestemäisten tuotteiden pakkausten valmistukseen.

Polyeteenipussilaatikko (Polybag-in-box)

Pussilaatikko jossa tuotteet on pakattu polyeteenimuoviin, on kätevä esimerkiksi leivonnaisten pakkaamiseen. Polybag-in-box -menetelmässä pussituskone tuottaa laatikon, joka suojaa tuotetta. Lisäksi ohut polyeteeni estää leivonnaisten kuivumisen. Ratkaisua käytetään paljon myös mm. nesteiden ja jauheiden pakkaamiseen.

Flowpack-vaakatasomuodostus

Vaakatasomuodostus sopii tuotteille, joita ei voida pudottaa pussiin ylhäältä päin.

Kutistekäärintä

Kutistekäärintä on yksi halvimmista pakkaustekniikoista ja paljon käytetty vaihtoehto laatikkopakkaukselle. Menetelmällä saadaan aikaiseksi tuotteen myötäinen tiukka sidos ja ryhmänmuodostus. Pussituskone voi hyödyntää kutistekäärintää siten, että muovi kutistetaan linjastossa olevan uunin tai lämpöpuhaltimen avulla tuotteen ympärille. Näin toimivat pussituskoneet muodostavat tiukan sidoksen, joka pitää tuotteet yhdessä.

Taitekäärintä

Taitekäärinnän avulla voidaan tuottaa kauniita rasioita ja esim. monet tunnetut konvehtirasiat on kääritty tällä menetelmällä. Tällöin pakkauksen kahdelle kyljelle tehdään kirjekuoren kaltaiset taitteet, jolloin tulee pakkauksen muotoinen 

Lämpömuovaus

Lämpömuovausmenetelmällä tehdään usein tyhjiö- ja kaasupakkauksia, joissa säilytetään esimerkiksi lihaa, kanankoipia tms. Kuppiosa muovataan lämmön ja erityisen työkalun avulla haluttuun muotoon, jonka jälkeen kansikalvo saumataan tiiviisti päälle. Lopputuloksena syntyy ilma- ja nestetiivis paketti, joka kestää hyvin käsittelyä ja parantaa tuotteen säilyvyyttä.

AUTOMAATTINEN TUOTANNONSEURANTA 

AgilePackin suunnittelemiin pakkauslinjoihin sisältyy tyypillisesti myös automaattinen laadun tarkastus ja ruuhkan valvonta, joiden lisäksi pakkauslinjaan voidaan lisätä seuranta-antureita tarpeen mukaan. 

OTA YHTEYTTÄ

Kun haluat parasta pakkauslaatua ja samalla tehoa tuotantoon, tilaa pussituskoneet ja kalvopakkaus- ja käärintälaitteet meiltä. Täältä löytyvät ajantasaiset yhteystiedot »

Kiinnostuitko palveluistamme?

Soita 0400 447 489 tai lähetä meille viesti. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.


asiakastieto

luotettava kumppani

Suosittele meitä